۱۰ واحد منزل مسکونی رایگان به مدت ۳ ماه در اختیار خانواده‌های سیل زده سپاه ۶۹ مشهد پیشرفت برقی‌سازی خط راه‌آهن مشهد-تهران صفر است | ۱۰۰ واگن مسافربری نو وارد شبکه حمل‌ونقل ریلی می‌شود نرخ میوه در بازار امروز مشهد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) + جدول رئیس دایره بیمه کشاورزی خراسان‌رضوی: پرداخت غرامت به کشاورزان استان به‌سرعت انجام می‌شود بورس ۶۲ هزار واحد ریخت! | ۹۴ درصد نماد‌ها منفی شدند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) مبلغ اجاره آپارتمان در منطقه راهنمایی مشهد سر به فلک کشید (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) آخرین وضعیت فعالیت بازار طلای مشهد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) | حباب در سکه همچنان وجود دارد سکه به کمتر از ۴۰ میلیون تومان سقوط کرد | حباب سکه کاهشی شد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت محصولات سایپا و ایران‌خودرو در بازار امروز | ریزش بی‌ارزش (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت طلا، دلار، سکه و ارز دیجیتال در بازار امروز (یکشنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) خبر جدید وزیر راه درباره نهضت ملی مسکن امشب یارانه واریز می‌شود (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) رکوردشکنی سود بدون ریسک اوراق اسناد خزانه اسلامی + نمودار دلیل کاهش پی‌درپی نرخ دلار چیست؟ (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) سنگ اندازی سامانه‌های متعدد دولت الکترونیک پیش پای کسب وکار‌ها  دلیل کاهش شدید قیمت نات کوین چیست؟ حقوق اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ بازنشستگان کشوری واریز شد نحوه انتقال نات‌کوین از ربات تلگرام به کیف‌ پول و فروش آن + روش استیک‌کردن یا سرمایه‌گذاری کشف و توقیف ۲۱ تن پای مرغ غیربهداشتی در مشهد | در خرید گوشت چرخ‌کرده دقت کنید  در خواست اتاق اصناف مشهد از واحد‌های صنفی برای کمک به سیل‌زدگان استان ایران خودرو محصولات هایما را گران کرد+ جدول (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) دلار در آستانه ورود به کانال ۵۶ هزار تومان (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) توزیع ۲۲ هزار تن انواع کود‌های یارانه‌ای بین کشاورزان خراسان رضوی طی سال جاری آغاز عملیات خرید تضمینی گندم در خراسان‌رضوی | افزایش ۱۷ درصدی قیمت خرید تضمینی گندم از کشاورزان استان سودای صعود در روز‌های رکود بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

مجوز واردات ۵۰ هزار تن مرغ به کشور! | مرغداران اکنون مازاد تولید دارند

  • کد خبر: ۶۵۳۵۲
  • ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۶
مجوز واردات ۵۰ هزار تن مرغ به کشور! | مرغداران اکنون مازاد تولید دارند
ستاد تنظیم بازار مجوز واردات ۵۰ هزار تن مرغ را داده است، درحالی‌که مرغداران این اقدام را نوشدارو پس از مرگ سهراب می‌دانند، زیرا اکنون مازاد تولید دارند.
طنین همتی|شهرآرانیوز، روز گذشته طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار مقرر شد ۵۰هزار تن مرغ بنا به درخواست شرکت پشتیبانی امور دام و شرکت‌های متقاضی در راستای تنظیم بازار این محصول وارد کشور شود.
این درحالی است که مرغداران در سال گذشته مشکلات فراوانی بر سر تأمین نهاده دانی و کمبود آن تجربه کردند که تولیدشان را تحت‌تأثیر قرار داد. به‌گفته بیشتر فعالان این حوزه، اگر وضعیت تولید کشور برای مرغدار و دامدار باثبات شود، ما آمادگی تولید مازاد و خودکفایی را داریم. اما متأسفانه در سال «تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» واردات محصول و به‌عبارتی پاک‌کردن صورت‌مسئله راحت‌ترین راهکار است.


عضو انجمن صنفی مرغداران مرغ گوشتی خراسان رضوی دراین‌باره اظهار کرد: واردات مرغ در این برهه اشتباه دیگر سیاست وزارت جهاد کشاورزی بوده است که به‌عبارتی نوشدارو بعد از مرگ سهراب است و باعث شد هم سرمایه‌های ملی از بین برود.
محمدی یادآور شد: بعد از بحبوحه قبل سال در بازار مرغ ازجمله صف‌های طولانی و قیمت‌های نامتعارف، اکنون تولیدکننده به مازاد تولید رسیده است و حتی دیگر خبری از صف مرغ نیست و فروشگاه‌ها حتی مرغ را زیر قیمت مصوب می‌فروشند.


به‌گفته این مرغدار اگر این کار قبل سال که اوج مصرف و کمبود بود انجام می‌شد، توجیه‌پذیر بود، اما اکنون مجوز برای این واردات از منظر من تولیدکننده غیرمنطقی است. متأسفانه همه سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌ها با تأخیر انجام می‌شود.


وی ادامه داد: زمانی هم که ما با کمبود مواجه شدیم، در تولید مشکل نداشتیم، ولی متأسفانه در اوج مصرف و در شب و روز عید کاهش دستوری وزن مرغ را دادند که باز در ۱۵ اسفندماه کاهش اجباری وزن ۲ کیلیو و سن ۴۰ روز را برداشتند و بازار به تعادل رسید. در ادامه باز با کمبود جوجه روبه‌رو شدیم که گفته شد قاچاق می‌شود. ولی اکنون تولید بسیار زیاد است و من تولیدکننده مطمئنم قیمت فروش مرغ زیر قیمت مصوب است.


به‌گفته محمدی مشکل اصلی این است که در بدنه تصمیم‌گیری هیچ‌وقت از تولیدکننده نظر و پیشنهادی گرفته نشده که نتیجه آن تصمیم‌گیری‌های بدموقع و دیرهنگام بوده است. اگر این واردات در دی‌ماه ۹۹ انجام می‌شد، توجیه‌پذیر بود، اما اکنون که تولیدکننده مشکلات را پشت سر گذشته و با مازاد مواجه است، مجوز واردات مرغ داده شده است.


موسوی‌نژاد، فعال حوزه پرورش مرغ و طیور، هم دراین‌باره اظهار کرد: ظرفیت تولید بیشتر مرغ برای مرغداران فراهم است و مرغدار قادر است نیاز کشور را پوشش دهد، حتی امکان صادرات هم دارد. ولی چرا در سالی که مقام معظم رهبری سال «تولید، مانع‌زدایی‌ها، پشتیبانی‌ها» نام‌گذاری کردند، به‌جای رفع موانع تولید، راحت‌ترین کار واردات مرغ است؟! علت این هم فقط در حمایت‌نشدن و نبود برنامه‌ریزی لازم در تولید است. ما چندین سال است شعار می‌دهیم که در تأمین مرغ و تخم‌مرغ خودکفا شدیم. البته در زمینه تولید شاید خودکفا شده باشیم، اما در زمینه تأمین غذای این پرنده بیش از ۸۰ درصد به خارج از کشور وابسته‌ایم. وزارت جهاد کشاورزی به‌عنوان متولی تولید در چند دهه گذشته باید برنامه‌ریزی می‌کرد تا دست‌کم در تأمین خوراک این طیور هم خودکفا شویم، اما با بی‌برنامگی، سرمایه‌گذاری‌ها برای احداث سالن‌های پرورش مرغ گوشتی و تخم‌گذار به‌دلیل همین مشکلات زیر سؤال رفت و تعطیل شد.


این مرغدار افزود: اگر متولیان در چند سال گذشته برنامه‌ریزی راهبردی تهیه می‌کردند، دست‌کم در کشور برای نهاده دانی وارداتی کشت جایگزین پیدا می‌کردند که در تهیه این نهاده هم خودکفا شویم. می‌توانستیم از شرکت‌های دانش‌بنیانی حمایت کنیم که در بحث پروتئین‌ها فعالیت می‌کنند و از حالت تک‌محوری روی یک محصول مثل کنجاله سویا خارج شویم. اگر این حمایت‌ها در این مدت از شرکت‌های دانش‌بنیان می‌شد، می‌توانستیم در تولید خیلی از محصولات پروتئینی در کشور از منابع دیگری برای تولید استفاده کنیم که کشور‌های دیگر بهره می‌گیرند.


به‌گفته موسوی‌نژاد ما خودکفا هستیم و می‌توانیم خودکفا باشیم، ولی باید حمایت بیشتری شود که این‌طور فجایع رخ ندهد. محصولی که می‌توانستیم با بهترین کیفیت در کشور تولید کنیم تا زمینه‌ساز اشتغال و خیلی چیز‌های دیگر شود و حتی ارزآوری داشته باشد، متأسفاانه به واردات ختم شده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->